Tilknytningsundersøgelser

En tilknytningsundersøgelse er en helhedsvurdering af barnets/ den unges tilknytning til anbringelsesstedet og hele det miljø, som omgiver dette (fx skole, venskaber, slægtninge mm) og de biologiske forældre. Tilknytningsundersøgelser iværksættes som en del af den børnefaglige undersøgelse og har til formål at danne grundlag for en eventuel beslutning om, at barnet/den unge skal være anbragt barndommen ud i en såkaldt videreført anbringelse.

Tilknytningsundersøgelsen skal afdække barnets udviklingsniveau og behov og hvor vidt disse imødekommes i plejefamilien. Derudover skal det afdækkes i hvilken grad barnet er forbundet med og har udviklet et tilhørsforhold til miljøet omkring anbringelsen.

En tilknytningsvurdering skal indeholde;

Tilknytningsundersøgelser bliver udarbejdet med udgangspunkt i Serviceloven § 68a stk. 1 og stk. 4 nr. 3, hvor det ønskes undersøgt om barnets tilknytning til anbringelsesstedet er så stærk, at det på må antages at være af væsentlig betydning for barnets bedste at forblive på anbringelsesstedet.

Undersøgelsen udarbejdes i overensstemmelse med Socialstyrelsens retningslinjer for udarbejdelse af tilknytningsundersøgelser.